Gullsmed Sando satser internasjonalt med lokal kompetanse (2/2)

Gullsmedmester Jørgen Sando i verkstedet

Hvordan Gullsmed Sando satset internasjonalt med lokale fagpartnere fra Telemark Online.

Gullsmed Sando med video om pussing av Bunadsølv. Foto: Facebook.com/gullsmed.sando

I tillegg til markedsføring i lokalmarkedet, USA-satsing og internasjonal nettbutikk, satser Gullsmed Sando på sosiale medier. I prosjektet har de bla. fått oversikt over muligheter og kjennskap til søkemønster på nett.

- Telemark Online er en god kursrekke, som deltaker føler en seg ikke alene og vet hvor en kan spørre fagfolk. Her får en tilgang til fagkunnskap og nettverk, samt kjennskap til hvem som er gode på hva, uttaler Jørgen.

"

- Gjennom Telemark Online har vi fått mer fokus på digital strategi og satser mer på Facebook. På sikt tenker vi også å utarbeide nye nettsider som er mobiltilpasset, sier Jørgen Sando.

"

- Folk var ikke klar over oss, nå merker vi en kjempe økning total. Det spiller ingen rolle hvor i verden du holder til, når kunden kan bestille med et klikk.

Lokal forankring også med nettpartnere

I lang tid har har Gullsmed Sando samarbeidet med Dataservice Rjukan og fått inspirasjon fra flere av fagpartnerne i Telemark Online. 

"

- Vi har hatt ett tett samarbeid med Dataservice Rjukan om tekniske løsninger. Godt samarbeid, og tillitt over flere år har skapt suksess, sier Sando.

"
"

- Elise Landa Omsland fra Sense Kommunikasjon var engasjerende i sitt foredrag om sosiale medier. Borgar Dahle fra Reklamehuset Wera har tatt en gjennomgang om forbedringer og muligheter for oss, fortsetter han.

"

Markedsundersøkelse om digitale vaner

- Vårt samarbeide utvikler seg stadig mer og høsten 2015 var Trond Botnen med Jørgen Sando til USA for å drive markedsundersøkelse og studere kundenes digitale vaner, mens Jørgen holdt foredrag om søljenes symbolikk, sier Trond Botnen i Dastaservice Rjukan AS.

- Vi til takke Gullsmed Sando for oppdraget som for tiden består av utvikling av websiden, implementering av nettbutikk og betalingsløsninger, integrasjon med kasse/lagersystem, fotografering av produktene og bildebearbeiding, digitale annonser, søkemotoroptimalisering, analyse, rådgivning, med mer, utfyller Trond Botnen.

"

- Dastaservice Rjukan AS er glad for å kunne hjelpe Gullsmed K.E. Sando AS med sin digitale tilstedeværelse. Sando har klare målsetninger og ambisjoner, noe som gjøre det enklere å være leverandør og rådgiver, uttaler Trond Botnen.  

"

Gullsmed Sando har besøk av Amerikanere. Foto: Facebook.com/gullsmed.sando

Gullsmed Sandos tiltak for nettsatsning

Tips til andre som ønsker å fornye seg digitalt

  1. Forsøk å få et klart bilde av hva man ønsker seg.
  2. Få et bilde av hvor man er.
  3. Finne veien fra hvor jeg er nå til hvor jeg skal. Få hjelp da tid er en av de mest kostbare ressursene vi har. Betal gjerne andre for å gjøre det de kan.
  4. Få øye på muligheter, grip dem og ta sjanser!
  5. Gullsmed Sando anbefaler å melde seg på Telemark Online!

Kilder:

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishCookies - Logg inn