Digitale ord og uttrykk

Ofte stilte spørsmål. 

Vis alle  Digital strategi  Google Adwords  Google Analytics  Google Apps  Nettside  Nyhetsbrev  SEO Søkemotoroptimalisering  Sosiale medier 

Google Analytics er et verktøy for inngående analyse og rapportering av din målgruppe data. Segmenter som aldersgruppe,kjønn, interesser og demografi kan kartlegges ved hjelp av Google Analytics og dette er gratis i bruk.

Google+ er Google sitt eget sosiale nettverk, som ser ut til å sikte seg inn mellom Facebook og Twitter. Her er brukerens interesser i fokus hvor en kan velge hva en deler på sin profil, opprette kretser hvor en legger til personer og dele emner med hverandre. I Google My Business/Google Min Bedrift kan din bedrift opprette egen side for å nå ut til din målgruppe. Bedriften din blir synlig i Google søk, Google Maps og det blir opprettet en Google+ side automatisk for din bedrift.

Hvor mye en nettside koster, er et situasjonsavhengig spørsmål som avhenger av ulike faktorer som bl.a. målgruppe, budsjett, ressurser, innhold og tid. I tillegg kan det komme vedlikeholdsavtaler og supportavtaler som kan påvirke totalkostnaden. Sørg for å få en tydelig og skriftlig avtale med din nettsideleverandør.

En har mulighet til å fremme, sponse og annonsere innlegg på Facebook. Kostnaden er avhengig av din virksomhets langsiktige målsetning.  Som regel kommer du langt med 100 -500,- kr. per dag, alt avhenger av hva du skal selge og promotere.

Og kan dette gi større rekkevidde enn gratis innlegg? Den virale effekten vil være begrenset i forhold til rekkevidde.

Gode bilder og historier er viktig for det gir produktet, tjenesten eller firmaet ditt en følelse av samhold. Som bruker har jeg valgt å følge din side for du gir meg relevante artikler eller en følelse som jeg liker.

Konvertering handler om å gjøre en "følger" (leed) til en betalende kunde og / eller få kunden til å gjøre en ønsket handling som å f.eks melde seg på et nyhetsbrev.

CTR: Click-through rate/ klikkfrekvens; er forholdet mellom brukere som klikker på en bestemt link, til det totale antallet brukere som ser på siden. Benyttes ofte for å måle suksessen til en reklamekampanje, samt hvor godt søkeordene og annonser fungerer.

Forholdstallet viser hvor ofte personer som ser annonsen din, ender opp med å klikke på den. Forholdet mellom klikk og visninger oppgis i prosentandel (klikk ÷ visninger = CTR). 5 klikk på 1000 visninger (5/1000) gir klikkfrekvensen på 0,5 %.

/Wikipedia / Google Support

- Nei, ikke om det er del av planen din fordi du er Kokk, servitør, restaurant eier eller at du ønsker vise noe fra hverdagen.

For å endre navn din Facebook side kan du gå inn på innstillinger og fylle ut felter for navneendring. På Facebook sin hjelpeside kan du finne mer informasjon om dette emnet.

Ja, du kan slå sammen to Facebook-sider til en ved å være administrator på begge sidene, velge seg ut en side som hovedside og slå dem sammen. Se Facebook sine hjelpesider for mer informasjon.  .

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishCookies - Logg inn